Moldova, colonie de sclavi? Tarlev denunță vizita ‘umilitoare’ a Ursulei von der Leyen

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a criticat vizita președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la Chișinău, cu doar zece zile înainte de alegerile prezidențiale. Tarlev a exprimat...

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a criticat vizita președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la Chișinău, cu doar zece zile înainte de alegerile prezidențiale. Tarlev a exprimat indignarea sa față de momentul ales pentru această vizită și a acuzat autoritățile europene de implicare în campania electorală.

„Mi-e rușine că cineva își permite să trateze Moldova în halul acesta. În viziunea unora, suntem o colonie locuită de sclavi”, a declarat Tarlev.

Acesta a adăugat că, deși vizitele oficialilor de rang înalt sunt o practică normală în relațiile internaționale, contextul este cel care ridică semne de întrebare.

„Când șeful Comisiei Europene sosește cu 10 zile înainte de alegeri cu promisiunea unei felii din porția europeană pentru săraci, este o rușine! Când Europa de rang înalt crede că pomana înainte de alegeri poate atrage voturile moldovenilor de partea regimului falimentar, este o rușine!” a subliniat fostul prim-ministru.

Politicianul a continuat să critice guvernul actual, acuzându-l că nu a realizat progrese concrete și că se bazează doar pe împrumuturi și promisiuni.

„Când regimul actual nu are nimic de arătat din rezultatele muncii sale, decât alte împrumuturi externe și promisiuni deșarte de „Raiul pe pământ!”, este o rușine!”, a menționat acesta.

În final, Vasile Tarlev a lansat un apel către cetățeni să vină în număr cât mai mare la urne pe 20 octombrie și să voteze corect.

„Suntem un popor mândru, capabil să se dezvolte și muncitor, care are demnitatea să-și construiască singur fericirea. Avem un pământ bogat și fertil! Trebuie să venim și să votăm corect pe 20 octombrie. Vă îndemn să o facem toți împreună, într-un număr cât mai mare!”, a conchis candidatul la prezidențiale.

In this article