Moldova ar putea primi din partea Japoniei un nou grant de 15 mil. de euro

Guvernul Japoniei este disponibil să ofere Guvernului R. Moldova un grant în valoare de circa 15 mil. de euro pentru implementarea unui proiect privind îmbunătățirea echipamentelor de prevenire...

Guvernul Japoniei este disponibil să ofere Guvernului R. Moldova un grant în valoare de circa 15 mil. de euro pentru implementarea unui proiect privind îmbunătățirea echipamentelor de prevenire a incendiilor, anunță Legislativul.

Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a aprobat raportul, iar Comisia politică externă și integrare europeană – coraportul la proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de grant moldo-nipon privind extinderea cooperării economice japoneze.

Mijloacele în cadrul Acordului vor fi utilizate pentru finanțarea achizițiilor de autoscări și autospeciale de intervenție la incendii și descarcerare, dar și pentru instruirea pompierilor și salvatorilor moldoveni. Beneficiarul direct al proiectului va fi IGSU.

Perioada de implementare a proiectului a va fi de până la 30 aprilie 2027. Proiectul de ratificare a Acordului va fi prezentat spre aprobare în plenul Parlamentului.

In this article