Moldova a inițiat măsurile de prevenire a COVID-19 cu mult înainte de a fi înregistrat primul caz

Republica Moldova a inițiat măsurile de prevenire a răspândirii infecției COVID-19 cu mult înainte de a fi înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu coronavirus. Aceste date se conțin...

Republica Moldova a inițiat măsurile de prevenire a răspândirii infecției COVID-19 cu mult înainte de a fi înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu coronavirus. Aceste date se conțin în Raportul săptămânal COVID-19, prezentat astăzi de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Ministrul Viorica Dumbrăveanu a declarat că, ținând cont de numărul de îmbolnăviri înregistrate și numărul de infectări preconizate, în Moldova situația este menținută sub control.  Din 7 martie, când a fost înregistrat primul caz COVID-19 în Moldova, și până astăzi, în țară sunt confirmate 2614 cazuri.  Potrivit calculelor anterioare, în Moldova erau preconizate 31777 de cazuri COVID-19 la mijlocul lunii mai și 5600 de cazuri, dacă erau respectate toate regulile.

”Măsurile care au fost întreprinse sunt efective, pentru că s-a pus accent pe grupurile de risc”, a declarat ministrul.

Potrivit raportului, incidența COVID-19 în Moldova este de 75 de cazuri la 100 de mii de populație. Mortalitatea prin COVID-19 în Moldova este mai mică comparativ cu alte state și reprezintă 2 decese la 100 de mii de populație. De asemenea, rata fatalității este mai scăzută în Moldova în comparație cu alte state, inclusiv din UE.

Cele mai afectate teritorii sunt Ștefan Vodă, Glodeni, Soroca, Edineț Fălești, Chișinău.

 

In this article