Modernizarea iluminatului în Chișinău este la turații maxime

Modernizarea iluminatului în Chișinău este la turații maxime. Potrivit primarului general Ion Ceban, actualmente se depune efort considerabil privind modernizarea iluminatului stradal pe arterele principale, în curțile de...

Modernizarea iluminatului în Chișinău este la turații maxime. Potrivit primarului general Ion Ceban, actualmente se depune efort considerabil privind modernizarea iluminatului stradal pe arterele principale, în curțile de bloc și în preajma instituțiilor educaționale.

„Lucrările se execută pe etape, pentru a nu fi deconectate străzile integral de la lumină, pentru siguranța cetățenilor. Modernizarea iluminatului este necesară, deoarece pe unele străzi era întuneric și era imposibil să circuli. Lucrările începute și preconizate până la sfârșitul anului: Str.Teilor, Str. Alecsandri, Șos. Hîncești până la ieșire din oraș, Bd. Renașterii Naționale ( Grigore Vieru-Calea Orheiului), Str. L. Deleanu, Bd. Cuza Vodă, Burebista ( tronson Sarmizegetusa – bd. Dacia) și la toate trecerile pietonale de pe bulevarde și străzi”, a declarat acesta.

Potrivit edilului, conform apelurilor înregistrate pe euchișinău.md, la fel, sunt planificate reparații și înlocuirea corpurilor de iluminat pe Str. Meșterul Manole, Str. Ișnovăț, str. Uzinelor și  Str. Lunca Bîcului.

De asemenea în suburbii în com. Băcioi, Cricova, Tohatin, Ciorescu și satul Văduleni, Buneț.

„Venim cu un apel către șoferi și pietoni, să manifeste înțelegere și atenție în timpul traversării străzilor unde se execută lucrări de schimbare a iluminatului stradal. Anul trecut am început modernizarea și instalarea iluminatului stradal fiind schimbate corpurile de iluminat pe străzile Pușkin-Bodoni, Calea Orheiului, pe bulevardul și Aleea Grigore Vieru Aleea Mircea cel Bătrîn, parcuri, scuaruri si curți de bloc”, a conchis primarul.

In this article