Moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur au fost furate la București

Tânărul de 25 de ani, care este învinuit că a furat în urmă cu o lună moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur din Capela Sfânta Elisabeta din București,...

Tânărul de 25 de ani, care este învinuit că a furat în urmă cu o lună moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur din Capela Sfânta Elisabeta din București, a fost audiat joi, 11 mai și a afirmat că a aruncat relicvele fiindcă nu știa ce sunt.

Până în prezent, oamenii legii au dat doar de cutia care conținea moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, care au fost sustrase din Capela Sfânta Elisabeta din cartierul bucureștean Cotroceni, nu și de moaște, care sunt încă căutate, transmite breakingnews.md cu referire la libertatea.ro.

Potrivit unui comunicat al Poliției, un bărbat, în vârstă de 25 de ani, a pătruns în mai multe biserici din municipiul București și a furat „diferite bunuri, susceptibile a face parte din patrimoniul cultural național”.

„În urma perchezițiilor efectuate, au fost identificate și ridicate mai multe bunuri cu valoare probatorie, printre care obiecte de cult religios susceptibile a proveni din săvârșirea infracțiunilor”, se mai arată în comunicatul Poliției.

In this article