Mitropolitul Vladimir a oficiat o slujbă la Moscova și a oferit diplome „enoriașilor activi”

Duminică, 27 octombrie, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica „Sfânta Treime cea de Viață Dătătoare” din cartierul Konkovo, Moscova, care...

Duminică, 27 octombrie, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica „Sfânta Treime cea de Viață Dătătoare” din cartierul Konkovo, Moscova, care funcționează ca Reprezentanță a Mitropoliei Moldovei în Rusia. Evenimentul a avut loc cu prilejul Duminicii a 18-a după Pogorârea Sfântului Duh și al sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, se menționează în comunicatul Mitropoliei.

După slujbă, Mitropolitul Vladimir a sfințit bustul Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, amplasat pe teritoriul complexului bisericesc. Bustul face parte din proiectul „Aleea sfinților moldoveni”, inițiat în 2023 sub binecuvântarea Înaltpreasfințitului, cu sprijinul antreprenorului moldovean Dmitrii Șlopac.

Bustul este creația sculptorului Constantin Constantinovici, cunoscut și pentru alte lucrări, precum monumentul lui Dimitrie Cantemir din Țarițino și statuile Sfinților Cneji Olga și Vladimir, amplasate la intrarea Catedralei Hristos Mântuitorul din Moscova. Proiectul va continua cu instalarea bustului Sfântului Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, programată pentru noiembrie-decembrie acest an.

De asemenea, în cadrul aniversării a 330 de ani de la Sfințirea Mare a bisericii, Mitropolitul Vladimir a înmânat diplome de apreciere enoriașilor activi și membrilor personalului bisericesc. După încheierea evenimentului, elevii școlii duminicale și corul bisericesc, sub conducerea regentei Larisa Sergeevna Artiușenko, au oferit un scurt program artistic pentru credincioși.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article