Miting în Piaţa Roşie organizat de soţiile soldaţilor care luptă în Ucraina: Cer întoarcerea acestora de pe front

La Moscova, soțiile de mobilizați organizează un miting în cea de-a 500-a zi de la începutul mobilizării. Poliția reține persoane din Mișcarea “Drumul spre casă” a soțiilor rușilor...

La Moscova, soțiile de mobilizați organizează un miting în cea de-a 500-a zi de la începutul mobilizării. Poliția reține persoane din Mișcarea “Drumul spre casă” a soțiilor rușilor mobilizați organizează un miting în Grădina Alexandru din centrul Moscovei, în apropiere de Mormântul Soldatului Necunoscut. Solicitarea mitingului este de a aduce acasă bărbații trimiși pe front prin mobilizare.

Acesta este cel de-al nouălea miting de acest fel – ele au loc în fiecare sâmbătă în Grădina Alexandrovski. Femeile sunt însoțite de zeci de ofițeri de poliție și personal în “haine civile”, scrie publicația SOTA.

Participanții la acțiunea “500 de zile de mobilizare” au adus garoafe la Mormântul Soldatului Necunoscut – zeci de persoane cu flori s-au aliniat. După ce, cu o zi înainte, politicianul Maxim Katz și asociații lui Alexei Navalnîi au făcut apel la susținătorii lor să sprijine protestul, în Grădina Alexandrovski s-au adunat semnificativ mai mulți oameni decât de obicei.

Zeci de polițiști au venit la protest, reținând jurnaliștii care purtau veste de “presă”.

“Nu avem nevoie de table în școli. Avem nevoie de oamenii noștri. Lăsați foștii deținuți în libertate. […] Ne vrem soții înapoi în viață. Nu vrem nicio plată după asta. Ce ar trebui să fac atunci? Ori să mă duc la o mănăstire, ori să-mi urmez soțul. Pentru că eu nu vreau să trăiesc singură. Și dacă nu înțeleg acest lucru – Dumnezeu este judecătorul lor, totul le va fi returnat de două ori mai mult”, spune Antonina, care s-a mobilizat.

În noiembrie anul trecut, rudele și soțiile rușilor mobilizați care doresc întoarcerea lor de pe front au publicat un manifest și o petiție împotriva mobilizării pe termen nelimitat. În acestea, ele l-au criticat dur pe Vladimir Putin și s-au plâns că statul le-a întors spatele celor care au plecat să lupte.

 

In this article