Mită de 900 de euro pentru un permis: Un funcționar, reținut de CNA

Un funcționar din Edineț este cercetat penal de ofițerii DGT Nord a CNA și procurorii anticorupție pentru trafic de influență. Acesta ar fi “aranjat” eliberarea unui permis de...

Un funcționar din Edineț este cercetat penal de ofițerii DGT Nord a CNA și procurorii anticorupție pentru trafic de influență. Acesta ar fi “aranjat” eliberarea unui permis de conducere, iar pentru serviciile sale ar fi pretins și primit 900 de euro.

Potrivit CNA, bărbatul ar fi susținut că are influență asupra angajaților Secției de înmatriculare a transportului și calificare a conducătorilor auto din orașul Bălți și că poate organiza susținerea cu succes a probelor teoretice și practice, cu eliberarea ulterioară a permisului de conducere de categoria B.

În cele din urmă, pentru că nu s-a ținut de cuvânt, funcționarul a fost denunțat la CNA.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore. Acesta a fost recunoscut în calitate de bănuit, iar dacă va fi găsit vinovat el riscă o pedeapsă de până la 6 ani de închisoare sau amendă în mărime de la 150.000 la 200.000 de lei.

În perioada 2020-2021, CNA a documentat peste 100 de cazuri, preponderent de trafic de influență, privind acțiunile persoanelor implicate în obținerea frauduloasă a permiselor de conducere.

In this article