“Mișcarea Pentru Popor” cheamă la unitate intelectualitatea, tinerii și toate forțele politice din țară

Toți cei care fac parte din „Mișcarea Pentru Popor”, creată astăzi, cheamă intelectualitatea, tinerii și toate forțele politice din țară să se unească, pentru a propune împreună soluții...

Toți cei care fac parte din „Mișcarea Pentru Popor”, creată astăzi, cheamă intelectualitatea, tinerii și toate forțele politice din țară să se unească, pentru a propune împreună soluții de depășire a crizelor din Republica Moldova, provocate de PAS și Maia Sandu. Mai multe îndemnuri în acest sens au fost făcute în cadrul unui briefing de presă de către reprezentanții „Mișcării Pentru Popor”.

Prim-vicepreședintele Partidului „PACE”, Denis Roșca, a menționat că „Mișcarea Pentru Popor” este absolut necesară pentru cetățenii Republicii Moldova.

„Actuala guvernare a eșuat. Toți înțeleg că lucrurile nu mai pot continua astfel. În aproape toată clasa politică de la noi, nu există curajul de a spune lucrurilor pe nume. Reprezentanții acesteia nu colaborează, astfel încât să ofere soluții privind depășirea crizelor. De aceea, este momentul să luăm atitudine. Situația în care ne aflăm nu mai poate fi tolerată. Invităm toți primarii, toate asociațiile obștești, toți activiștii civici, intelectualitatea să intervenim, pentru a scoate țara din criză. În caz contrar, copiii noștri vor îndura foame”, a avertizat Denis Roșca.

Din „Mișcarea Pentru Popor” face parte și Partidul „ȘOR”. Deputatul Marina Tauber a subliniat necesitatea de a pune pe agenda guvernării interesele oamenilor, grija față de ei. Marina Tauber: „În țara noastră, pentru partidele politice, mișcările social-politice, reprezentanții societății civile a fost întotdeauna complicat să se unească. Interesul național și salvarea țării trebuie să fie însă o prioritate. În calitate de reprezentant al Partidului „ȘOR”, consider că partidele politice trebuie să fie responsabile pentru deciziile pe care le iau și este de datoria noastră să schimbăm în bine lucrurile în țară. Partidul „ȘOR” a pledat întotdeauna pentru dialog, de dragul intereselor poporului. Am lansat apeluri în acest sens și către actualii guvernanți. Îndemnăm cât mai mulți să se alăture „Mișcării Pentru Popor”.

De asemenea, veteranul Andrei Vataman, care face parte din Asociația Obștească Uniunea Națională a Veteranilor Războiului pentru Independența Republicii Moldova, a afirmat că cetățenii țării noastre o duc din ce în ce mai greu și au nevoie de ajutor.

„Aproape zilnic mă întâlnesc cu veteranii, care se plâng de o multitudine de probleme cu care se confruntă. Facturile de întreținere sunt exagerat de mari. Mulți veterani suferă de boli, sunt cu dizabilități și nu au acces facil la servicii medicale și de reabilitare. Noi am luptat pentru independența țării și vom apăra Republica Moldova ori de câte ori va fi nevoie”, a menționat veteranul Andrei Vataman.

La rândul său, președintele Uniunii Centriste din Moldova, Mihai Petrache, a precizat că egoismul și orgoliul politic nu trebuie să prevaleze în fața problemelor cetățenilor.

„Guvernul actual nu produce nimic, încearcă să administreze economia națională, în condițiile de piață. Toți banii care sunt în buget, inclusiv creditele contractate din exterior sau granturile sunt ale cetățenilor. Este dreptul cetățenilor de a ști cum se cheltuiesc banii publici. Noi ne confruntăm cu o lipsă acută de transparență în ceea ce privește cheltuirea banului public. Cele mai multe decizii se iau noaptea. Am înțeles că nici Guvernul nu prezintă Parlamentului un raport în acest sens. Îndemnăm Guvernul nostru să se asocieze cu guvernele țărilor UE care au întreprins măsuri pentru sprijinirea cetățenilor în condiții de criză. Moldovenii plătesc cele mai mari facturi din Europa. Solicitarea noastră de a cere compensarea facturilor este logică”, a adăugat Mihai Petrache.

In this article