Mișcarea LGBT a fost declarată organziație extremistă în Rusia și a fost scoasă în afara legii

Curtea Supremă din Rusia a recunoscut mișcarea civică internațională LGBT o organizație extremistă și a interzis-o în Rusia. Decizia a fost examinată și luată atăzi, cu ușile închise,...

Curtea Supremă din Rusia a recunoscut mișcarea civică internațională LGBT o organizație extremistă și a interzis-o în Rusia. Decizia a fost examinată și luată atăzi, cu ușile închise, la solicitarea Ministerul Justiției de la Moscova.

Procesul a fost intentat pe 17 noiembrie, iar ministerul Justiției susține că „semne și manifestări de natură extremă” au fost identificate în „activitățile mișcării LGBT care operează pe teritoriul Federației Ruse”. Activitățile, a adăugat ministerul în plângerea sa, ar fi inclus „incitare la ură socială și religioasă”, ceea ce contravine legilor naționale privind combaterea activităților extremiste.

Ministerul nu a definit ce consideră a fi „mișcarea internațională LGBT”, cine o conduce și care este structura ei.

În 2013, președintele rus Vladimir Putin a proclamat așa-numita lege privind „propaganda gay”, care interzice aproape total să se vorbească în termeni pozitivi despre homosexualitate sau să se atragă atenția asupra homosexualității în general.

În decembrie 2022, Rusia și-a extins legea existentă privind „propaganda gay” pentru a exercita controlul asupra discuțiilor și narațiunilor publice despre relațiile între persoane de același sex sau să sugereze că orientările ne-heterosexuale sunt „normale”.

În iulie, președintele rus a semnat o lege care interzice „intervențiile medicale care vizează schimbarea sexului unei persoane” și schimbarea genului cuiva în documentele oficiale sau în evidențele publice. Cea mai recentă legislație interzice, de asemenea, persoanelor transgender să devină părinți adoptivi și interzice căsătoriile în care o persoană și-a „schimbat sexul”.

In this article