Minor de 15 ani trimis pe banca acuzaților pentru omor premeditat

Procuratura raionului Ialoveni anunță trimiterea în judecată a cauzei penale intentate în privința unui minor de 15 ani, învinuit de omor premeditat (art.145 alin.(2) lit.a) din Codul penal). Potrivit...

Procuratura raionului Ialoveni anunță trimiterea în judecată a cauzei penale intentate în privința unui minor de 15 ani, învinuit de omor premeditat (art.145 alin.(2) lit.a) din Codul penal).

Potrivit acuzatorilor, învinuitul, la data de 17 septembrie 2023, aproximativ la ora 22:30, s-a deplasat la domiciliul victimei, care s-a dovedit a fi un bărbat de 34 de ani, locuitor al unui sat din raionul Ialoveni. Acționând cu intenție directă, fiind în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat, având scopul de a-l omorî pe bărbat, urmare a unui conflict care a avut loc între ei în aceiași zi, a bătut la ușa casei acestuia și i-a solicitat să iasă în curte. Imediat, i-a aplicat în zona toracică, o lovitură cu un cuțit de bucătărie pe care îl avea asupra sa, luat din timp de la domiciliul său.

În rezultat, victima a decedat la scurt timp, în rezultatul șocului hemoragic.

Învinuitul a refuzat să facă declarații la caz.

Potrivit legii, omorul premeditat se sancționază cu închisoare de la 10 la 20 ani sau cu detențiune pe viață, minorii beneficiind de reducerea pedepselor în limitele prevederilor Codului penal.

Reamintim că persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată, până când vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Procuratura atenționează despre pericolul consumului abuziv de alcool, subliniind conexiunea evidentă dintre starea de ebrietate și comiterea unor infracțiuni excepțional de grave. 

Totodată, potrivit legii este interzis consumul de alcool de către persoanele care nu au atins vârsta de 18 ani.

In this article