Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco se află la Tel Aviv, Israel

Ministrul Sănătății al Republicii Moldova, Ala Nemerenco, s-a întâlnit, la Tel Aviv, cu înalți oficiali ai Băncii Mondiale, Organizației Mondiale a Sănătății, Fondului Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA)...

Ministrul Sănătății al Republicii Moldova, Ala Nemerenco, s-a întâlnit, la Tel Aviv, cu înalți oficiali ai Băncii Mondiale, Organizației Mondiale a Sănătății, Fondului Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) și Agenției Internaționale pentru Energie Atomică.

În cadrul întrevederii cu reprezentanții Băncii Mondiale, Tania Dmytraczenko, manager, Practica Globală Sănătate, Nutriție și Populație, Regiunea Europa și Asia Centrală și Toomas Palu, consilier pentru coordonarea sănătății globale, ministrul Sănătății a prezentat conceptul de proiect pentru dezvoltarea serviciilor de reabilitare la nivel național. În scopul evaluării situației în domeniul reabilitării medicale – necesitățile instituțiilor medico-sanitare pentru prestarea acestor servicii, etc, în luna octombrie curent, o misiune a Băncii Mondiale va efectua o vizită de lucru în țara noastră.

Creșterea accesibilității pacienților oncologici la radioterapie a constituit un alt subiect de discuție între ministrul Sănătății și Geraldine Arias, șeful Secției de revizuire și planificare a controlului cancerului, Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA). În acest sens, Ala Nemerenco a solicitat suportul AIEA pentru achiziționarea unui accelerator liniar pentru Institutul Oncologic.

Totodată, Ala Nemerenco a vorbit cu Dr Natasha Azzopardi-Muscat, director pentru politici și sisteme de sănătate, OMS/Europa și Florence Bauer, directorul regional al UNFPA pentru Europa de Est și Asia Centrală, despre prioritățile ministerului, principalele fiind modernizarea instituțiilor medicale, accesul populației la medicamente inovative și forța de muncă în sănătate. La fel, ministrul a mulțumit partenerilor pentru suportul oferit sistemului de sănătate din țara noastră, inclusiv în cele mai dificile perioade. Ambii oficiali au menționat că doresc să viziteze Republica Moldova.

In this article