Ministrul Justiției: Am trimis cererea de extrădare a lui Șor la Israel

Chișinăul a solicitat Tel-Avivului să pună în aplicare executarea sentinței pronunțate pe numele lui Ilan Șor, a subliniat ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, în cadrul unei emisiuni. Aceasta a...

Chișinăul a solicitat Tel-Avivului să pună în aplicare executarea sentinței pronunțate pe numele lui Ilan Șor, a subliniat ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, în cadrul unei emisiuni. Aceasta a informat că hotărârea instanței de judecată a fost înaintată în întregime și într-o formă tradusă, însă până în prezent, autoritățile israeliene nu au furnizat un răspuns oficial privind această chestiune.

„Noi am transmis urmare a deciziei Curții de Apel Chișinău o cerere actualizată de extrădare pentru a executa pedeapsa. La fel am transmis decizia integrală motivată și tradusă. Autoritățile israeliene aveau nevoie să vadă toată decizia pentru a asigura că este respectată procedura. Autoritățile israeliene tratează cu toată seriozitatea această cerere. Nu avem încă o decizie în acest sens. Am elaborat și vrem să încheiem un memorandum de cooperare inclusiv pe sectorul justiției cu autoritățile israeliene”, a declarat Veronica Mihailov-Moraru, transmite breakingnews.md, cu referire la realitatea.md. 

Anterior referindu-se la eventuala încarcerarea a lui Șor în Israel, Mihailov-Moraru a menționat că cererea ar putea fi și respinsă. Ea, însă, menționează că Tel-Avivul are și precedente când cetățenii Israelului, condamnați în alte state, au fost extrădați.

Amintim că, la 13 aprilie, magistrații de la Curtea de Apel Chișinău l-au condamnat pe Ilan Șor la 15 ani de închisoare, iar bunurile pe care a fost aplicat sechestru, în valoare de 5 miliarde de lei, vor fi confiscate în favoarea statului.

La rândul său, Ilan Șor a calificat decizia instanței drept răzbunare pentru mișcarea protestatară pe care o conduce.

Ministerul Justiției a anunțat autoritățile israeliene că Ilan Șor are deja statutul de condamnat, conform deciziei Curții de Apel Chișinău.

In this article