Ministrul de Externe, despre moldovenii repatriați cu curse charter: Prioritate au copiii, studenții, persoanele aflate în tratament sau cei în situații de risc

4800 de cetățeni moldoveni au fost repatriați din mai multe țări europene, în ultima perioadă. Ministrul de Externe Oleg Ţulea, a declarat astăzi, în cadrul unui briefing de...

4800 de cetățeni moldoveni au fost repatriați din mai multe țări europene, în ultima perioadă. Ministrul de Externe Oleg Ţulea, a declarat astăzi, în cadrul unui briefing de presă, că, între 6 şi 12 aprilie vor mai fi operate zboruri charter din Frankfurt, Lisabona, Madrid, Bruxelles, Varșovia, Dublin şi Londra, iar între 13 şi 19 aprilie  – din Amsterdam, Veneția, Paris, Berlin, Roma, Londra şi Praga.

“Vor fi operate zboruri din state din care nu s-au efectuat zboruri până acum. Listele vor fi în baza celor colectate de misiunile diplomatice din țările respective. Prioritate la includere în liste  o au copiii, studenții, persoanele aflate în tratament sau cei aflați în situații de risc”, a declarat Oleg Ţulea.

Ministrul a mai spus că toți moldovenii reveniți de peste hotare trebuie să-şi procure polițe de asigurare.

“Toți cetățenii Republicii Moldova trebuie să fie deținătorii acestor polițe, pentru cei care vin pe cale aeriana sau terestră”,  a precizat ministrul de Externe.

 

 

In this article