Ministerul Sănătății a prezentat cifrele la zi cu privire la COVID-19

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat în această dimineață informații actualizate despre infecția cu COVID-19 în Moldova, transmite Breaking News. La această oră avem...

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat în această dimineață informații actualizate despre infecția cu COVID-19 în Moldova, transmite Breaking News.

La această oră avem 29 de cazuri confirmate cu COVID-19. Dintre acestea 15 sunt de import: Italia, Franța, Marea Britanie și Elveția, și 14 cazuri sunt transmise local. Pacienții sunt din Chișinău, Hâncești și Soroca.

Ministrul a precizat că, din păcate, starea unui bolnav este extrem de gravă. Pacientul este internat la Spitalul Clinic Republican și continuă să fie conectat la aparatul de resprație artificială.

„Medicii luptă pentru viața pacientului. Cu regret, nu avem progres, dar dimpotrivă un regres”, a spus ministrul.

Starea de sănătate a doi pacienți cu COVID-19 este satisfăcătoare, în cazul a 25 – starea de sănătate este apreciată cu nivel de gravitate medie.

Ministrul a reitarat apelul către cetățeni să respecte restricțiile impuse autorități și să asculte recomandările date de medici.

Guvernul a înaintat, luni seara, Parlamentului propunerea de a institui pe întreg teritoriul țării stare de urgență în legătură cu COVID-19, în perioada 17 martie – 15 mai. Decizia Guvernului a fost luată în baza demersului înaintat de președintele Igor Dodon.

 

In this article