Ministerul Educației examinează posibilitatea introducerii regulilor privind telefoanele mobile în școli

Ministerul Educației și Cercetării va crea un grup de lucru, care va cerceta eventualitatea reglementării utilizării telefoanelor mobile în școli. Grupul va veni cu o notă de politică...

Ministerul Educației și Cercetării va crea un grup de lucru, care va cerceta eventualitatea reglementării utilizării telefoanelor mobile în școli. Grupul va veni cu o notă de politică publică, după care se va decide eventualitatea introducerii respectivelor prevederi în Codul Educației.

Ministrul educației și cercetării, Dan Perciun, a declarat, în cadrul unui live pe Facebook, că grupul de lucru va fi creat săptămâna viitoare. Scopul acestuia va fi, pe de o parte, să analizeze ce fac alte țări, ce spune literatura științifică pe acest subiect, iar pe de altă parte, să se uite la aspectele practice: ce ar însemna o reglementare a utilizării telefoanelor mobile, unde ele vor fi depozitate, ce acțiuni va întreprinde școala în diferite circumstanțe, dar și să se învețe din experiența altor școli din Moldova care deja le reglementează.

După 2-3 luni de analiză, ministrul speră să existe o notă de politică publică care să fie prezentată și să se ia o decizie cum se va merge mai departe și, eventual, să fie introduse respectivele prevederi în Codul Educației.

Ministrul spune că din discuțiile de până acum, crede că este o idee destul de susținută de cadrele didactice și părinți.

Dan Perciun a relatat că în Liceul „Mircea Eliade” din municipiul Chișinău din luna martie s-a interzis utilizarea telefoanelor la lecție. Școlile pot și astăzi prin regulamentul intern face acest lucru.

sursa

In this article