Ministerul de externe l-a somat pe ambasadorul român pentru “vaccinarea contra moldovenismului primitiv”

Ambasadorul României, Daniel Ioniță, a fost somat de către ministerul de Externe de la Chișinău pentru declarațiile scandaloase, făcute la un post privat de televiziune. Potrivit unui comunicat...

Ambasadorul României, Daniel Ioniță, a fost somat de către ministerul de Externe de la Chișinău pentru declarațiile scandaloase, făcute la un post privat de televiziune.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, Ioniță a fost invitat la minister, unde secretarul de stat Dumitru Socolan i-a solicitat în spiritul Convenției de la Viena să se abțină de la declarații care ar atenta la dreptul la pluralitate de opinii din societatea moldovenească, garantat de Constituția țării și angajamentele internaționale ale Republicii Moldova.

Amintim că recent ambasadorul român, Daniel Ioniță, a declarat că dacă ar putea deschide centre de vaccinare în ambasade, nicidecum nu i-ar vaccina pe cetățenii moldoveni contra Covidului.

„I-aș vaccina poate contra moldovenismului primitiv”, a spus Ioniță.

Declarația ambasadorului a trezit nemulțumiri în societatea moldovenească. Deputatul PSRM Grigore Novac a scris pe Facebook că “nu putem să acceptăm modul în care ne tratează unii de la București cu aere de superioritate și cu lipsă de respect față de moldoveni”.

In this article