Militarii ruși în rezervă nu au dreptul să părăsească țara din momentul anunțării mobilizării parțiale

Din momentul anunțării mobilizării, rușilor care sunt înscriși în armată le este interzis să părăsească locul de reședință, inclusiv în străinătate, fără permisiunea comisariatelor militare. Acest lucru a...

Din momentul anunțării mobilizării, rușilor care sunt înscriși în armată le este interzis să părăsească locul de reședință, inclusiv în străinătate, fără permisiunea comisariatelor militare. Acest lucru a fost declarat de către președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, pe canalul său Telegram.

Potrivit politicianului, acest lucru este menționat în legea federală „cu privire la pregătirea și mobilizarea mobilizării în Federația Rusă”.

„Există o astfel de normă a legii și toți cei responsabili pentru serviciul militar ar trebui să fie ghidați de ea”, a scris Volodin, subliniind că se dau explicații contradictorii cu privire la resursele de informare la problema plecării persoanelor responsabile în străinătate din cauza serviciului militar.

Totuși, pe 26 septembrie, Ministerul rus al Apărării a raportat că în perioada de mobilizare parțială nu au existat restricții privind circulația cetățenilor.

Anterior, Volodin a spus că Rusia menține liste cu cei care au părăsit țara pe fondul unei operațiuni militare speciale și al unei mobilizări parțiale. Duma de Stat a explicat ulterior că listele rușilor care părăsesc țara nu sunt menținute, existând o bază de date unică a cetățenilor care trec granița.

In this article