Milioane de țigări, ridicate în urma mai multor percheziții

Milioane de țigări cu timbre de acciz falsificate au fost ridicate în urma mai multor percheziții la o fabrică clandestină de țigări din raionul Rezina. Potrivit unui comunicat...

Milioane de țigări cu timbre de acciz falsificate au fost ridicate în urma mai multor percheziții la o fabrică clandestină de țigări din raionul Rezina.

Potrivit unui comunicat al Poliției Republicii Moldova, aceștia au activat în perioada anilor 2022-2023. Astfel, grupul infracțional se ocupa de fabricarea, păstrarea și transportarea ilegală a țigărilor.

Ca urmare, din depozitul percheziționat au fost ridicate și sigilate pentru continuarea cercetărilor peste un milion de țigări fără timbru de acciz, peste două milioane de țigări fără documente de proveniență, precum și peste cinci milioane de țigări cu timbrul de acciz din Republica Moldova.

Totodată, a fost ridicată și materie primă, cu privire la care nu au fost prezentate acte de proveniență, estimată la cinci milioane de lei.

În ceea ce privește activitatea de transportarea ilegală a țigărilor de către persoanele vizate, în data de 22 februarie pe traseul Orhei-Rezina, oamenii legii au oprit un microbuz care transporta 750.000 de țigări cu timbrul de acciz fals. Acestea, precum și microbuzul, au fost ridicate ca și corpuri delicte în cauza penală.

Investigațiile sunt în continuă desfășurare, timp în care părțile se prevalează de prezumția de nevinovăției, potrivit legii.

 

In this article