Micșorarea prețului de cumpărare a gazului nu poate provoca o scădere a tarifului pentru cetățeni, spune deputatul PAS, Dan Perciun

Micșorarea prețului de achiziție a gazului în luna februarie nu înseamnă și scăderea tarifului pentru cetățeni, a declarat președintele comisiei protecție socială, sănătate și familie a Parlamentului, Dan...

Micșorarea prețului de achiziție a gazului în luna februarie nu înseamnă și scăderea tarifului pentru cetățeni, a declarat președintele comisiei protecție socială, sănătate și familie a Parlamentului, Dan Perciun. Deputatul PAS a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că, în pofida faptului că în februarie Moldova va plăti mai puțin pentru gaz, consumatorii vor fi obligați să achite tariful majorat la sfârșitul lui ianuarie.

”Din câte știu, nu urmează o micșorare a tarifului imediată. Tariful nou doar a fost aprobat. Bineînțeles, dacă va continua acest trend descendent tarifele urmează să fie ajustate în jos”, a spus Perciun.

Anterior, membrii guvernării au declarat că majorarea tarifului la gazul natural este legată de creșterea prețului pe plan internațional. Totodată, micșorarea prețului, potrivit guvernării, nu poate provoca o scădere a tarifului pentru cetățeni.
La 28 ianuarie, ANRE a decis majorat tariful la gazele naturale de la 11,08 lei la 15,18 lei pentru un metru cub. Noile tarife sunt aplicate retroactiv, de la 1 ianuarie.

In this article