Mesajul unui moldovean pentru diasporă a devenit viral pe internet

Mesajul unui moldovean, Veaceslav Groza, a devenit viral pe internet. Bărbatul le dă în obraz reprezentanților din diasporă, care nu achită impozite la stat, dar au pretenții mari...

Mesajul unui moldovean, Veaceslav Groza, a devenit viral pe internet. Bărbatul le dă în obraz reprezentanților din diasporă, care nu achită impozite la stat, dar au pretenții mari de la guvernare. 

“Interesantă întrebare de la diasporă – unde-s banii pe care noi îi trimitem în țară… Întrebare reciprocă, dar voi Ia-ți trimis la banca națională sau la trezorerie, sau… Ați plătit vreun impozit, ați făcut vreo donație la vreun spital? Sau ați făcut case cu 3 etaje, ați cumpărat mașini luxoase și a-ți cumpărat diplome copiilor…

Ce pretenții aveți la acest stat? Da, se fură… Dar nu tot voi sunteți aceia care cu banii de peste hotare deschideți o “tocikă” la bazar faceți afaceri cu rulaj de milioane, plătiți doi bănuți pe patentă și spuneți – “da și eu trebui să dau la statu ista, el nii și ni-o dat?!”

Hai să fim conștienți – sistemul sanitar se ține pe bugetari care plătesc toate impozitele, fiindcă nu au încotro… Și voi vreți sa veniți și să nu plătiți? Dar cu ce ocazie? V-ați întreținut propriile familii, nu a-ți dat la străini. Noi, bugetarii ținem sistemul de asigurări pe ghebul nostru. Trebuie să vă întreținem și pe voi? Vreți asistență medicală de stat luați polițe ca toți, nu, atunci mergeți la privat cu bani. Și terminați polemica.”, a scris bărbatul pe pagina sa de Facebook.

 

In this article