Mesajul unui expert pentru Maia Sandu, după decizia CC cu privire la procuratură: Ți-ai bătut joc și de sine și de cetățeni

“Nu ai ce căuta în politică. Ți-ai bătut joc și de sine și de cetățeni și de acest pseudostat”. Acesta este mesajul expertului economic Gheorghe Costandachi pentru Maia...

“Nu ai ce căuta în politică. Ți-ai bătut joc și de sine și de cetățeni și de acest pseudostat”. Acesta este mesajul expertului economic Gheorghe Costandachi pentru Maia Sandu. Nemulțumirea economistului a fost exprimată după ce Înalta Curte a recunoscut drept neconstituțională decizia Guvernului Sandu de a organiza concursul de numire a Procurorului General.

„Când toți vorbeau anume despre asta, dna M. Sandu a preferat să rămână pe poziția sa oarbă și rigidă. Doamnă, dacă ai ști cât rău cu asta ai făcut, nici nu-ți imaginezi. Cât despre prejudicii sociale, economice și politice nici nu mai ducem cont. Dar consecințele sunt de neimaginat, dar nici de cuantificat”, atât de gigante sunt, a scris Costandachi pe Facebook.

Precizăm că astăzi Curtea Constituțională a anunțat că decizia Guvernului Sandu de a organiza concursul de numire a Procurorului General este neconstituțională. Totodată, președintele CC, Domnica Manole, a declarat că această decizie a fost criticată și de comisia de la Veneția, care a spus că Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) are un rol constituțional, care nu trebuie uzurpat. Ceea ce înseamnă că acest concurs trebuia să fie organizat de CSP.

In this article