Medvedev: Fără o victorie în Ucraina, Rusia va înceta să existe, va fi ruptă în bucăți

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev i-a răspuns miercuri președintelui american Joe Biden care a cerut în discursul susținut la Varșovia ca Rusia să își retragă trupele din Ucraina....

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev i-a răspuns miercuri președintelui american Joe Biden care a cerut în discursul susținut la Varșovia ca Rusia să își retragă trupele din Ucraina. Medvedev, unul dintre cei mai apropiați oameni de Vladimir Putin i-a trasmis că fără o victorie în Ucraina, “Rusia va înceta să existe, va fi ruptă în bucăți”, informează breakingnews.md care citează DPA.

“Dacă SUA nu vor mai livra arme regimului de la Kiev, atunci războiul se va termina”, a scris pe canalul de ştiri Telegram şeful adjunct al Consiliului Naţional de Securitate al Rusiei.

“Dacă Rusia va încheia operaţiunea militară specială fără o victorie, atunci Rusia va înceta să existe, va fi ruptă în bucăți”, a scris Medvedev.

Medvedev l-a criticat de asemenea pe Biden pentru că s-a adresat poporului rus în discursul său de marţi de la Varşovia în faţa cetăţenilor polonezi.

“Oricum, cine este acest bătrân ciudat, care vorbeşte cu o privire pierdută din Polonia? De ce li se adresează oamenilor dintr-o altă ţară când el are suficiente probleme în propria ţară?”, a mai scris el.

Medvedev a acuzat SUA de “megalomanie”, spunând despre această ţară că a cauzat multe războaie în lume.

Biden a susţinut marţi un discurs la Varşovia pentru a marca împlinirea unui an de la invazia rusă în Ucraina. El şi-a încheiat discursul adresându-se direct poporului rus.

SUA şi Europa, care oferă arme şi asistenţă financiară Kievului, “nu încearcă să distrugă sau să controleze Rusia”, a spus Biden.

“Preşedintele Putin a ales acest război. Putin poate pune capăt războiului cu un singur cuvânt”, a mai declarat liderul de la Casa Albă.

Occidentul cere de la începutul războiului ca Rusia să-şi retragă trupele din Ucraina.

In this article