Medicii spun că, deocamdată, nu este motiv de a închide școlile

Elevii trebuie să-și continue studiile, iar motiv de a opri procesul de învățământ, deocamdată, nu există. Despre aceasta s-a discutat la ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică,...

Elevii trebuie să-și continue studiile, iar motiv de a opri procesul de învățământ, deocamdată, nu există. Despre aceasta s-a discutat la ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, prezidată de premierul Ion Chicu.

Ministrul Educației Corneliu Popovici a spus că situația este sub control și dacă vor depista suspiciuni, vor sesiza autoritățile responsabile în regim urgent: „Totuși este prematur, dar nu înseamnă că nu putem recurge la anumite măsuri pe parcurs, reieșind din considerentul că la instituțiile de învățământ sunt monitorizați mai strict decât la domiciliu”.

Informația a fost confirmată și de medicii epidemiologi. Nicolae Furtună, șeful ANSP, a făcut trimitere la recomandările Organizației Mondiale a Sănătății, explicând că riscul de infectare cu virusul COVID 19 este mai mic la copii.

Decizia de a suspenda procesul de studii a fost amânată. „Asta nu înseamnă că mâine această decizie nu se poate schimba. Decizia aparține celor care știu mai bine situația”, a spus Ion Chicu.

In this article