Medicii din Moldova au inventat o metodă de tratament împotriva COVID

Un grup de medici de la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății a brevetat o metodă de tratament pentru pacienții cu forme medii de COVID-19. Este vorba despre ozonoterapie,...

Un grup de medici de la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății a brevetat o metodă de tratament pentru pacienții cu forme medii de COVID-19.

Este vorba despre ozonoterapie, procedură prin care, sângele pacientului este îmbogățit cu oxigen.

Nicolae Bodrug, profesor universitar de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie, a declarat pentru Europa Liberă că această metodă a venit foarte utilă puțin spus în perioada pandemiei.

„Virusul COVID-19 a ucis foarte multă lume. Ozonoterapia a salvat foarte multă lume de virusul COVID-19. Miile de pacienți care au făcut ozonoterapie în timpul pandemiei nu au trecut într-o fază mai gravă. Acesta este succesul ozonoterapiei, a notat medicul.

Ecaterina Luca, medic internist, asistent universitar USMF, a spus că procedura autohemoterapia majoră constă în faptul că se prelevează de la pacient 150-200 ml de sânge, care se ozonează, apoi, sub influența pozitivă dată de ozonoterapie, se întoarce la pacient ozonat.

Terapia poate fi folosită și pentru tratamentul altor boli, cum ar fi herpes, hepatite, pancreatite, gastrite, diabet zaharat, dureri de cap.

Invenția a fost premiată cu medalii de aur și argint în România și Moldova.

Amintim, COVID-19 uimitor a dispărut imediat ce a început invazia Federației Rude în Ucraina. Într-o zi, în toate țările ce introduceau măsuri anti-covid au dispărut obligațiile de a purta măști și de dezinfectare și nici nu se urmăreau numărul persoanelor infectate.

 

In this article