Medic, găsit vinovat de asfixia unui copil. Tatăl: Ne spunea că n-are nicio șansă

În spatele ușilor închise ale sălilor de naștere, nu toate poveștile sunt despre bucurie și împlinire. Pentru o familie din capitală, ziua în care s-a născut primul lor...

În spatele ușilor închise ale sălilor de naștere, nu toate poveștile sunt despre bucurie și împlinire. Pentru o familie din capitală, ziua în care s-a născut primul lor copil a fost marcată de multă suferință. Deși se anunța o naștere fără complicații, deznodământul a fost cu totul altul. Copilul s-a născut în asfixie severă, cu afectarea gravă a creierului. Soții au dat vina pe medicul care a primit nașterea.

De cinci ani își caută dreptatea, inițial adresându-se la poliție, apoi – în instanță. Abia în urmă cu două luni, judecătorii s-au pronunțat și l-au găsit vinovat pe medic. De cealaltă parte, lucrătorul medical, care continuă să activeze în aceeași funcție, neagă orice acuzație.

Pe 3 iunie 2019, Andrei și Cristina Gortolomei urmau să devină părinți pentru prima dată. Când au început contracțiile, soții s-au prezentat la Institutul Mamei și Copilului. Femeia cunoștea bine această entitate medicală, pentru că lucra aici ca moașă. După ce a fost consultată, s-a decis internarea ei.

„În 2019, pe 3 iunie, la orele 1 de noapte, 12, nu mai țin minte aproximativ, s-a început nașterea. Am luat soția, am urcat în mașină și am plecat la centrul Mama și Copilul, unde am fost internați în secția, s-o numim, naștere. Respectiv, acolo soția fiind lucrătoare în calitate de moașă în instituția dată, trebuia să naștem la secția ei, Mocanu Stela. Ne-am internat, tot ok, s-au rupt apele. După internare, ni s-a spus să plecăm acasă deoarece nașterea nu e degrabă, adică e un proces mai lung, și ca să nu stăm degeaba, să plecăm acasă”, spune Andrei Gortolomei.

Citește mai departe pe tv8.md.

In this article