Măsuri de siguranță la Bălți împotriva infectării cu COVID-19

Primăria Bălți va aloca 150 de mii de lei pentru achiziționarea a 100 de mii de măști medicinale. Decizia a fost luată la ședința de marți, 25 februarie,...

Primăria Bălți va aloca 150 de mii de lei pentru achiziționarea a 100 de mii de măști medicinale. Decizia a fost luată la ședința de marți, 25 februarie, a Consiliului municipal. Primarul, Renato Usatîi, a subliniat că municipiul trebuie asigurat cu măști având în vedere că tot mai multe surse arată că virusul poate ajunge și în Moldova. Potrivit edilului, cantitatea de măști existentă nu ar ajunge nici măcar angajaților întreprinderilor municipale și nu a exclus că deficitul de aceste consumabile ar putea obliga oamenii să le confecționeze manual.

“Dacă nu săptămâna aceasta, atunci, cea viitoare, prezența virusului, cu siguranță, va fi deja înregistrată și în Moldova. Acest lucru nu poate fi evitat. Iar măștile care există ajung pentru doar câteva zile”, a spus Usatîi.

“Din păcate, situația este cu adevărat alarmantă. Nu am avea măști suficiente nici pentru angajații întreprinderilor municipale, ca să nu mai vorbesc despre eventualitatea împărțirii acestora în stradă. Pe lângă cei 45 de mii de lei alocați, trebuie să găsim mecanisme pentru a putea achiziționa o cantitate mai mare.”

Prin urmare, viceprimarul Ghenadie Șmulschii s-a grăbit să ia legătura cu un furnizor de măști și a convenit prețul de achiziție a unui lot chiar în timpul ședinței consiliului.

Alocarea sumei de 150 de mii de lei din bugetul municipal, în acest scop, a fost aprobată cu unanimitate de voturi.

Potrivit șefei Direcției municipale Sănătate Bălți, măștile medicinale sunt indispensabile doar celor care deja s-au infectat cu noul tip de virus, pentru a nu-l transmite persoanelor sănătoase.

In this article