Măsuri de prevenire a coronavirusului: Restaurantele, barurile și cantinele își sistează activitatea până pe 31 martie

De luni și până la 31 martie 2020, va fi sistată activitatea centrelor comerciale. Vor lucra magazinele în care se vând produse alimentare, mărfuri de uz casnic, farmaciile...

De luni și până la 31 martie 2020, va fi sistată activitatea centrelor comerciale. Vor lucra magazinele în care se vând produse alimentare, mărfuri de uz casnic, farmaciile și stațiile de alimentare cu combustibil. Decizia a fost luată astăzi, 15 martie, la Ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

De luni, 16 martie, se închid unitățile de alimentare publică: restaurantele, barurile, cantinele, cu excepția livrărilor la domiciliu. De asemenea, de luni, 16 martie, se sistează activitatea tuturor piețelor: alimentare și industriale.

”Toate aceste măsuri sunt necesare. Fac apel la conștiința fiecărui cetățean să manifeste înțelegere și cooperare. Săptămâna viitoare este decisivă în oprirea epidemiei. Mai departe va fi dificil să luptăm cu consecințele. Acum se întreprind măsuri de prevenție”, a declarat premierul.

Nerespectarea acestor măsuri va servi temei de tragere la răspundere contravențională și penală a persoanelor vinovate.

In this article