Marina Tauber rămâne în arest la domiciliu: „Era de așteptat”

Marina Tauber rămâne în arest la domiciliu. Decizia a fost luată, astăzi, 16 noiembrie, după ce Curtea de Apel a respins contestația depusă de avocați, privind decizia magistraților de...

Marina Tauber rămâne în arest la domiciliu. Decizia a fost luată, astăzi, 16 noiembrie, după ce Curtea de Apel a respins contestația depusă de avocați, privind decizia magistraților de a menține măsura de arest la domiciliu. 

„Apreciem decizia instanței ca fiind neîntemeiată, este contrar tuturor practicilor stabilite de instanțele europene. Nu se prevăd argumente de fapt și de drept care ar justifica astfel de decizie. Îmi este greu sa spun de ce sa condus instanța de judecată cand a dat așa o apreciere argumentelor apărării, dar cu certitudine, o astfel de soluție nu poate trece testul Curții Europene de justiție, fiind legală și întemeiată”, a declarat avocatul Marinei Tauber.

CtEDO a acceptat spre examinare plângerea Marinei Tauber cu privire la reținerea ilegală și menținerea fără motive în arest a deputatei. Despre aceasta a anunțat avocatul parlamentarei, Aureliu Colenco.

Anterior, experți în drept și foști procurori au opinat că plasarea Marinei Tauber în arest a fost nejustificată și ilegală.

Și fostul vicepremier Alexandr Muravschi a concluzionat că Procuratura nu a prezentat suficiente probe, care să justifice arestarea Marinei Tauber, și că nu face decât să îndeplinească niște comenzi politice.

In this article