Marina Tauber rămâne în arest la domiciliu

Deputatul Marina Tauber rămâne în arest la domiciliu până în 20 iulie. Curtea de Apel Chișinău a respins recursul apărătorilor, care au solicitat anularea măsurii preventive, în ciuda...

Deputatul Marina Tauber rămâne în arest la domiciliu până în 20 iulie. Curtea de Apel Chișinău a respins recursul apărătorilor, care au solicitat anularea măsurii preventive, în ciuda argumentelor și dovezilor invocate în susținerea nevinovăției.

“Tot ce putem să mai facem european este să implementăm practica țărilor UE, când procurorii, judecătorii, care iau astfel de decizii, stau în penitenciar, umblă cu asemenea dispozitive electronice lipite de corp 24/7 ore. I-am întrebat cum se vor simți dacă în raport cu ei vor fi aplicate măsuri fără ca vina să le fie demonstrată, așa cum pățesc mulți oameni nevinovați în țara noastră. În aceste condiții, poate ar înțelege cum deciziile lor greșite influențează viața altui om”, a declarat Marina Tauber.

Marina Tauber a reiterat că ea și membrii echipei lui Ilan Șor sunt nevinovați și că nu au încălcat legislația Republicii Moldova, nici în cazul dat, nici în alte cazuri.  În comentariile sale, ea a amintit și despre opiniile separate ale judecătorilor Curții Constituționale, Vladimir Țurcan și Serghei Țurcan, care au menționat că „Înalta Curte a declarat neconstituțional  Partidul „ȘOR”, ignorând jurisprudența europeană și încălcând principiul prezumției nevinovăției”, deși trebuia să respingă solicitarea Guvernului, fiind totalmente neîntemeiată.

“Opiniile judecătorilor constituționali confirmă că Partidul „ȘOR” a fost închis ilegal, nu a existat temei pentru asta. Cine a făcut asta? A făcut cel care a fost avocatul Maiei Sandu, totul se face cu mâinile regimului. Unde este democrația? Unde este echitatea legii și reformarea justiției de către regimul politic Sandu-PAS? Noi asta nu vedem”, a mai spus Tauber.

In this article