Marina Tauber, plasată în arest la domiciliu

Deputata Partidului Șor, Marina Tauber, a fost plasată în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă de către magistrații...

Deputata Partidului Șor, Marina Tauber, a fost plasată în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă de către magistrații Curții de Apel Chișinău, asta după ce pe 21 octombrie, procurorul de caz a contestat cu recurs încheierea instanței de judecată prin care Tauber a trecut sub control judiciar din arest la domiciliu.

Pe 18 octombrie, parlamentara Marina Tauber, vizată în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor” a fost plasată sub control judiciar. Asta după ce instanța a admis parțial demersul procurorilor.

La doar două zile după ce magistrații au trecut-o pe Tauber din arest la domiciliu, sub control judiciar, procurorii au decis că deputata are interdicție de a părăsi municipiul Chișinău. De cealaltă parte, avocații au declarat că o dată cu introducerea restricției, în privința ei s-a comis un abuz și vor contesta decizia în instanța superioară.

Reamintim că parlamentara a fost reținută la scurt timp după ce ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și Serviciul de Informații și Securitate (SIS), în comun cu procurorii anticorupție, au descins pe 21 iulie, cu percheziții în mai multe locații din țară, în cadrul unui dosar pornit cu privire la finanțarea ilegală a Partidului Șor.

Potrivit procurorilor, s-a constatat că partidul ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă, din partea unei grupări criminale, care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea de proteste.

Banii grupului criminal ajungeau în Republica Moldova sub formă de transferuri și convertiri, inclusiv în criptovalută, iar pentru a camufla originea mijloacelor financiare, erau folosite diverse canale de finanțare precum Dubai, Viena, Monaco.

Sursa: tv8.md

In this article