Marina Tauber: “Legea PAS cu privire la întoarcerea cetățenilor moldoveni în țară nu funcționează. Asta este tot ce a reușit să facă Sandu”

Marina Tauber, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, a adresat Ministerului Finanțelor și Serviciului Vamal o cerere prin care solicită informații cu privire la aplicarea legii care prevede scutirea...

Marina Tauber, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, a adresat Ministerului Finanțelor și Serviciului Vamal o cerere prin care solicită informații cu privire la aplicarea legii care prevede scutirea de taxe de import pentru cetățenii care revin în Republica Moldova.

Inițiativa, care a fost promovată activ de președinta Maia Sandu, prevede că moldovenii care au locuit în străinătate cel puțin trei ani și au revenit în țară pot beneficia de scutiri și importa bunuri personale – mobilă, electrocasnice, mașini ale familiei și alte obiecte de uz casnic.

Parlamentarul a menționat că, la momentul adoptării acestui proiect de lege, fracțiunea Partidului “ȘOR” înregistrase un proiect de lege similar, dar mult mai bine gândit și elaborat. Cu toate acestea, inițiativa actualei guvernări a fost cea care a fost promovată de Guvern.

” După doi ani deja, toate statisticile arată că moldovenii nu se întorc în patrie, ci, din păcate, părăsesc Moldova în număr și mai mare și se stabilesc în străinătate. Niciun privilegiu fiscal și vamal nu-i poate convinge să rămână și să trăiască în condițiile mizere create de gruparea politică aflată la putere”, a spus Tauber.

Deputatul a mai precizat că această lege este singura reglementare promovată de putere pentru a motiva concetățenii să se întoarcă acasă.

“Asta este tot ce a reușit să facă Maia Sandu. Aștept ca datele să fie furnizate în curând pentru a putea analiza situația și a înțelege dacă acest act legislativ, promovat zgomotos de Sandu și gașca sa, a avut vreun efect sau, ca de obicei, a fost o mare minciună electorală”, a adăugat Tauber.

In this article