Marina Tauber discută cu oficiali ceceni despre păstrarea valorilor tradiționale și cooperare umanitară

Astăzi, în Sankt Petersburg, deputata Marina Tauber a avut o întâlnire cu Aliona Arșinova, deputat al Dumei de Stat a Federației Ruse, Hadijat Kadîrova, prim-adjunct al conducătorului administrației...

Astăzi, în Sankt Petersburg, deputata Marina Tauber a avut o întâlnire cu Aliona Arșinova, deputat al Dumei de Stat a Federației Ruse, Hadijat Kadîrova, prim-adjunct al conducătorului administrației șefului și guvernului Republicii Cecene, și Arbi Tamaev, consilier al primului-adjunct al conducătorului administrației șefului și guvernului Republicii Cecene.

În cadrul discuțiilor, Tauber a subliniat importanța păstrării valorilor tradiționale, subliniind că aceste inițiative sunt promovate și în Moldova, chiar și sub presiunea autorităților, care ar adopta valori occidentale.

„Suntem nevoiți să desfășurăm această activitate sub presiunea autorităților oficiale, care au adoptat toate ereziile din Occident, inclusiv atitudinile lor false față de familia tradițională”, a declarat Tauber.

Întâlnirea a abordat și cooperarea în domeniul umanitar, cu accent pe păstrarea identității naționale, dezvoltarea asistenței medicale, educației, sportului și turismului, dar și proiecte dedicate tinerilor.

„Avem multe interese comune. Principalul este păstrarea valorilor tradiționale. Hadijat Ramzanovna face acest lucru în Cecenia, noi o facem în Moldova”, a adăugat deputata.

Tauber a menționat că vor organiza evenimente comune prin intermediul ONG-ului „Eurasia” pentru a consolida legăturile dintre Moldova și Cecenia.

„Am convenit să organizăm evenimente comune pe platforma ONG ‘Eurasia’ pentru a ne cunoaște mai bine și a consolida prietenia dintre Moldova și Cecenia”, a spus Tauber.

De asemenea, deputata a fost invitată de Hadijat Kadîrova să viziteze Republica Cecenă, exprimându-și recunoștința pentru această oportunitate.

„Îi sunt recunoscătoare lui Hadijat Ramzanovna pentru invitația de a vizita Republica Cecenă”, a concluzionat Tauber.

In this article