Procurorul și judecătorul participă la jocurile murdare ale Maiei Sandu și PAS. Așa a calificat deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, decizia din această seară a Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, de a o plasa în arest la domiciliu pentru 20 de zile. Politicianul este convins că, prin asta, guvernarea vrea să o țină departe de procesele politice.

„Din nou, au făcut totul pentru a mă împiedica să mă implic în alegerile din Găgăuzia, să particip la protestul din 7 mai, la manifestația din 21 mai și, în general, să fiu inactivă politic și să nu pot spune adevărul. Vreau să mă adresez către președintele nostru, Ilan Șor, către echipa noastră, către voi toți, să vă mulțumesc pentru sprijin – pentru mine asta este foarte important. Este foarte greu de suportat asta. Știți că, pentru fiecare om, ziua de naștere este specială. Pe mine m-au reținut ieri, aproape că m-au scos din avion. Spuneți-mi, vă rog, ce oameni fug din țară și anunță despre asta prin live și prin notificarea tuturor instanțelor? Este pur și simplu o dorință de a exercita presiuni asupra mea, de a mă opri, este o luptă politică”, a subliniat Marina Tauber.

Ea a îndemnat populația autonomiei găgăuze să nu se lase influențată de aceste acțiuni ale guvernării.

„Îi doresc echipei noastre să rămână puternică, îi urez succese candidatului nostru, Evghenia Guțul, și sunt gata să rămân în arest nu doar acasă, ci și în Penitenciarul Nr. 13 și oriunde, doar pentru a continua lupta pentru adevăr. Acum, oamenii din Găgăuzia văd prețul luptei noastre și este important să aprecieze la nivelul cuvenit candidatul și echipa noastră. Anticipate! Demisia Maiei Sandu, Guvernului și Parlamentului PAS! Maia Sandu, Veronica Dragalin și toți cei care participă la genocidul împotriva poporului trebuie încătușați și băgați la pușcărie”, a subliniat Marina Tauber.