Marina Tauber acuză poliția de intervenție abuzivă la întâlnirea Maiei Sandu cu cetățenii din Orhei

Marina Tauber, deputată din partea Partidului Șor, a criticat măsurile de securitate implementate de poliție la întâlnirea programată a președintelui Maia Sandu cu cetățenii din Trebujeni, raionul Orhei....

Marina Tauber, deputată din partea Partidului Șor, a criticat măsurile de securitate implementate de poliție la întâlnirea programată a președintelui Maia Sandu cu cetățenii din Trebujeni, raionul Orhei. Potrivit declarațiilor sale, autoritățile au acționat cu scopul de a restricționa accesul oamenilor la discuția cu președintele.

„Și iată încă o ilustrare a faptului cât de mult se tem Maia Sandu și PAS de comunicarea cu proprii cetățeni. Poliția a venit acolo și a început să ‘examineze’ și să verifice documentele, înregistrarea reședinței și așa mai departe a tuturor celor care doreau să discute cu președintele. Au lăsat doar oamenii lor la ‘întâlnirea cu poporul’, iar statiștii au lucrat din nou conform scenariului,” a declarat Tauber.

Deputata a subliniat că, în ciuda intenției de a participa, a fost împiedicată de instanțe să-și exprime nemulțumirile față de politica actuală.

„Aș fi mers la această întrunire cu plăcerea și i-aș fi adresat întrebări președintelui. Îmi pare foarte de rău că astăzi nu am putut să fiu prezentă la această ‘sărbătoare’ a democrației,” a adăugat ea.

Tauber a mai menționat că a observat o scădere a comunicării publice din partea partidului de guvernământ, afirmând că pagina din Orhei a PAS nu mai anunță întâlniri cu Maia Sandu.

„Se pare că aceștia își dau seama că dacă ar fi cu adevărat deschiși, ar veni la ei o mulțime de oameni nemulțumiți,” a explicat deputata.

În plus, Tauber a acuzat poliția de rețineri ilegale, afirmând că „paznicii lui Sandu nu s-au limitat la verificarea actelor” și că mai multe persoane au fost duse la inspectoratul din Orhei. „Nu vom lăsa pe nimeni să fie batjocorit de organele penale,” a spus ea, subliniind angajamentul de a asista persoanele reținute.

„Maia Grigorievna, sunt sigură că va trebui să răspundeți la toate întrebările mele ‘incomode’, chiar dacă mă veți aresta din nou în cel mai culminant moment,” a concluzionat Tauber, adăugând că nu va tolera intimidarea locuitorilor din Orhei.

In this article