Marea finală: Zeci de copii talentați concurează în spiritul Jocurilor Olimpice

Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, informează că, astăzi, 25 mai, la Stadionul „Dinamo” din Capitală, zeci de copii talentați concurează în Marea Finală a competiției sportive...

Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, informează că, astăzi, 25 mai, la Stadionul „Dinamo” din Capitală, zeci de copii talentați concurează în Marea Finală a competiției sportive interliceale din Republica Moldova.

Evenimentul este organizat, în spiritul Jocurilor Olimpice de la Paris 2024.

„Astăzi, alături de Ambasada Franței în Republica Moldova, Alianța Franceză din Moldova și Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova, le-am urat succes participanților la Marea Finală a competițiilor sportive interliceale din Republica Moldova” a scris edilul.

În context, Primarul General a menționat că, elevii vor concura la următoarele discipline sportive: minifotbal – cel mai popular sport atât în Franta, cât și în Republica Moldova,ștafeta (3 alergători) – o probă emblematică a Jocurilor Olimpice și pétanque (2 jucători) – un sport reprezentativ pentru cultura franceză.

Pentru Marea Finală, în cadrul unor competiții care s-au desfășurat pe parcursul a patru weekenduri la Chișinău, Drochia, Orhei și Taraclia, au fost selectate opt licee, și anume: „Prometeu Prim”, Chişinău; „Mihai Eminescu”, Chișinău; „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, Drochia; „Constantin Stere”, Soroca; „Mihai Eminescu”, Bălți; „Ion Luca Caragiale”, Orhei; „Ivan Inzov”, Taraclia; „Ioan Vodă”, Cahul.

„Evenimentul se înscrie în spiritul Jocurilor Olimpice, care se vor desfășura anul acesta la Paris, și are drept scop promovarea valorilor olimpice de egalitate, respect, excelență, diversitate și incluziune prin încurajarea interacțiunilor între numeroși elevi de liceu din întreaga țară”, a conchis Primarul General, Ion Ceban.

In this article