Marea Britanie va declara oficial Gardienii Revoluției din Iran grupare teroristă

Marea Britanie a luat decizia de a declara oficial drept grupare teroristă Gardienii Revoluției din Iran, după arestarea a șapte persoane care aveau legături cu Regatul Unit în...

Marea Britanie a luat decizia de a declara oficial drept grupare teroristă Gardienii Revoluției din Iran, după arestarea a șapte persoane care aveau legături cu Regatul Unit în contextul protestelor antiguvernamentale, informează Reuters.

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak a cerut săptămâna trecută Iranului să înceteze reținerea cetățenilor cu dublă cetățenie, transmite breakingnews.md cu referire la digi24.ro.

Decizia va fi anunțată în următoarele săptămâni și este susținută de ministrul securității, Tom Tugendhat, și de ministrul de interne, Suella Braverman, se arată într-un articol publicat luni de Telegraph, care citează surse.

Declararea Gardienilor Revoluției, armata ideologică a Iranului, drept grupare teroristă ar însemna că apartenența la această organizație, participarea la reuniuni și afișarea publică a siglei sale ar deveni o infracțiune.

Ministerul de Interne britanic nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii privind informațiile publicate de Telegraph.

Gardienii Revoluției au arestat săptămâna trecută șapte persoane având legături cu Marea Britanie în contextul protestelor antiguvernamentale care au zguduit țara după moartea tinerei kurde iraniene Mahsa Amini, arestată pentru că purta necorespunzător vălul islamic.

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak a cerut miercuri Iranului să înceteze reținerea cetățenilor cu dublă cetățenie, declarând că această practică nu ar trebui folosită pentru a obține o “pârghie diplomatică”.

In this article