Majoritatea parlamentară PAS a respins propunerea blocului „Victorie” de a adopta conceptul politicii de păstrare a valorilor tradiționale

Deputatul și secretarul executiv al comitetului executiv al blocului politic „Victorie” Marina Tauber a solicitat în parlament să fie inclus în ordinea de zi a ședinței plenare proiectul...

Deputatul și secretarul executiv al comitetului executiv al blocului politic „Victorie” Marina Tauber a solicitat în parlament să fie inclus în ordinea de zi a ședinței plenare proiectul Conceptului politicii naționale pentru păstrarea și consolidarea valorilor spirituale și morale tradiționale în Republica Moldova.

Acesta a fost elaborat și înregistrat în luna iunie de către membrii grupului parlamentar „Victorie”.

„Proiectul propus este foarte actual astăzi, în condițiile degradării morale totale și ascensiunii propagandei mizeriei. După ce sunt organizate marșuri LGBT, protejate de poliție, deja sunt deschise cafenele specializate. Probabil că urmează cursuri facultative la școală”, a menționat Marina Tauber.

Propunerea ei de a include proiectul pe agenda plenului a fost însă respinsă de majoritatea parlamentară PAS. Ulterior, Marina Tauber a explicat pe rețelele de socializare de ce Moldova are nevoie să fie adoptată o astfel de politică de stat.

„Considerăm că este imperativ necesar să contracarăm amenințările care vin din exterior. De aceea, trebuie să adoptăm o poziție clară cu privire la sistemul nostru național de valori, care să reflecte întocmai poziția și dezideratele cetățenilor noștri. PAS și partenerii săi decăzuți moral fac tot ce le stă-n putință pentru a contribui la degradarea noastră și pentru a influența mințile fragile încă ale adolescenților și tinerilor. Faptul că majoritatea PAS a respins inițiativa noastră, demonstrează că aprobă toate aceste mizerii dictate de Occident și scuipă pe valorile tradiționale ale neamului!”, a atras atenția parlamentara.

Precizăm că blocul politic „Victorie” și-a exprimat în repetate rânduri poziția fermă în ceea ce privește păstrarea valorilor tradiționale, pronunțându-se împotriva organizării paradelor LGBT și a altor manifestații care promovează curente occidentale similare. Reamintim că, pe 19 iunie, deputatul Denis Ulanov a susținut un briefing în care a vorbit despre proiectul de protejare a valorilor tradiționale ale Moldovei. El a spus că acesta ar trebui să devină o strategie la nivel de țară.

In this article