Majoritatea moldovenilor cred că orașul Chișinău este un model de dezvoltare și bunăstare

Fiecare al doilea moldovean susține că în municipiul Chișinău lucrurile s-au îmbunătățit în ultimii ani și doar patru procente sunt de părere că situația s-au înrăutățit. Opiniile au...

Fiecare al doilea moldovean susține că în municipiul Chișinău lucrurile s-au îmbunătățit în ultimii ani și doar patru procente sunt de părere că situația s-au înrăutățit. Opiniile au fost exprimate în cadrul unui sondaj realizat de Magenta Consulting.

Participanții la studiu au fost rugați să se expună despre schimbările pozitive din Capitală. Aproximativ 50 la sută susțin că cele mai mari schimbări au fost înregistrate la capitolul reparația drumurilor, iar 75 la sută apreciază amenajările din parcuri și reparația trotuarelor. De asemenea, la capitolul schimbări pozitive, o cotă de 25% a înregistrat transportul public, câte 9% – iluminarea stradală și amenajarea terenurilor de joacă, iar câte 7% – renovarea pasajelor subterane și curățenia în oraș.

În acest context, sondajul Magenta Consulting arată că 84 la sută dintre cei chestionați susțin că municipiul Chișinău este un model de dezvoltare și bunăstare pentru celelalte orașe din Republica Moldova.

Totodată, oamenii au fost întrebați care sunt cele mai mari probleme în Capitală, la ora actuală. Astfel, 42 la sută au declarat ambuteiajele, 40% – calitatea drumurilor, 28% – transportul public, 20% – lipsa curățeniei și câte 18% – calitatea trotuarelor, corupția din instituții și problema câinilor vagabonzi.

Sondajul a fost realizat în perioada 11 ianuarie – 6 februarie pe un eșantion de 1421 de persoane. Marja de eroare este de 2,9%.

In this article