Maia Sandu și Președintele Consiliului European au avut o discuție telefonică

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu și Președintele Consiliului European, Charles Michel, au avut o discuție telefonică despre situația de securitate din țara noastră și despre reuniunea Comunității Politice...

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu și Președintele Consiliului European, Charles Michel, au avut o discuție telefonică despre situația de securitate din țara noastră și despre reuniunea Comunității Politice Europene care va avea loc la 1 iunie 2023, în Republica Moldova.

Oficialii au vorbit și despre agenda de integrare europeană a țării noastre și despre reformele desfășurate până acum.

În context, Președinta Maia Sandu a mulțumit pentru sprijinul oferit de către partenerii europeni în procesul nostru de aderare europeană precum și în cel de gestionare a crizelor cu care ne confruntăm.

Amintim că înaltul oficial al Uniunii Europene a întreprins o vizită de lucru în Republica Moldova, Georgia și Ucraina, în perioada 28 februarie – 3 martie.

În cadrul briefingului de presă, susținut alături de președintele Consiliului European, președinta Republicii Moldova afirmă că țara noastră este prietenă cu Uniunea Europeană, iar prietenul la nevoie se cunoaște.

Tot atunci, în urma vizitei, apreciind eforturile depuse de Executiv pentru gestionarea provocărilor din ultima perioadă, Charles Michel a dat garanții că Uniunea Europeană va susține și în continuare țara noastră: „Mă bucur că avem posibilitatea de a discuta cu dumneavoastră problemele cu care se confruntă Republica Moldova și să aflu cum faceți față și de ce ajutor aveți nevoie. Astfel putem concentra eforturile noastre acolo unde este necesar, într-un mod eficient. Știu că Republica Moldova are mulți prieteni și vă asigur că Consiliul Europei este unul din acei prieteni devotați.”

sursa

In this article