Maia Sandu și Igor Dodon sunt politicienii în care cetățenii au cea mai mare încredere (SONDAJ)

Președintele țării Maia Sandu și liderii Blocului comuniștilor și socialiștilor, Igor Dodon și Vladimir Voronin, se bucură de cea mai mare încredere a cetățenilor. Sunt datele sondajului Vox...

Președintele țării Maia Sandu și liderii Blocului comuniștilor și socialiștilor, Igor Dodon și Vladimir Voronin, se bucură de cea mai mare încredere a cetățenilor. Sunt datele sondajului Vox Populi- iulie 2021, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova.

Potrivit studiului, șefa statului se bucură de încrederea a 33,5 la sută dintre cetățenii deciși. Igor Dodon a fost ales de către 32,9%, iar pentru Vladimir Voronin s-au expus 8,4 la sută dintre respondenți.

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi se bucură de încrederea a 4,5% dintre cetățeni, edilul Capitalei Ion Ceban – 4,2%, iar Ilan Șor – 4%.

În topul politicienilor în care cetățenii au încredere se regăsește și primarul de Bălți Renato Usatîi cu 3,9%, urmat de către Andrei Năstase – 3,8% și Vasile Costiuc – 1,5%.

Ceilalți politicieni au obținut mai puțin de un procent.

Sondajul a fost realizat în perioada 21 iunie – 2 iulie, pe un eșantion de 1181 de respondenți din 85 de localități. Marja de eroare este de 3%.

In this article