Maia Sandu se spală pe mâini: Creșterea prețurilor este o sabotare a activității președinției

Creșterea pe bandă rulantă a prețurilor la diverse produse ar fi o acțiune de sabotaj a activității președintelui țării. Declarația aparține șefului statului, Maia Sandu, și a fost...

Creșterea pe bandă rulantă a prețurilor la diverse produse ar fi o acțiune de sabotaj a activității președintelui țării. Declarația aparține șefului statului, Maia Sandu, și a fost făcută în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune TV8.

“Creșterile prețurilor sunt niște acțiuni concertate, niște sabotaje ale activității președinției. Este minciună și manipulare”, a declarat Maia Sandu.

Zilele trecute, președintele Maia Sandu a fost acuzată de PSRM de faptul că nu reușește să gestioneze eficient situația economică și că prețurile la diverse produse au crescut ca pe drojdii în ultimele luni.

”Majoritatea produselor s-au scumpit, în timp ce majorările de pensii, salarii și alocațiile promise de Maia Sandu așa și nu au venit. În această primăvară, mai multe legume s-au scumpit cu până peste 50%, conform datelor BNS. Prețul la ulei a crescut cu aproape 30 la sută. Și carnea, produsele din carne, s-au scumpit. De când Maia Sandu este președinte, moldovenii plătesc cu 5 lei mai mult pentru un litru de benzină și cu peste 4 lei mai mult pentru un litru de motorină, deși ea a promis în alegeri motorină mai ieftină. S-au scumpit majoritatea medicamentelor, unele dintre care ne costă acum cu până la o treime mai mult de când Maia Sandu este președinte. Majoritatea produselor industriale la fel ne costă mai mult, iar acest lucru îl putem simți, zi de zi, mergând în piață ori la magazine. Așa că Maia Sandu a promis o viață mai ușoară, dar acum mai ușoare sunt doar buzunarele moldovenilor”, a declarat deputatul socialist Alla Darovannaia în cadrul unui briefing de presă.

In this article