Maia Sandu, nu vede nicio problemă în implicarea sa în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate

Șeful statului, Maia Sandu, nu vede nicio problemă în implicarea sa în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate, de partea Partidului Acțiune și Solidaritate, al cărui lider neformal...

Șeful statului, Maia Sandu, nu vede nicio problemă în implicarea sa în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate, de partea Partidului Acțiune și Solidaritate, al cărui lider neformal este. În cadrul unei emisiuni la postul de televiziune TV 8, Sandu a recurs și la amenințări directe la adresa organizației Promo-Lex, care a sesizat încălcarea legislației de către președintele țării.

Potrivit Promo-LEX, într-o postare pe Facebook, şeful statului a promovat deschis sloganul electoral al PAS, chiar în ziua în care partidul a fost înregistrat oficial în cursa pentru alegerile parlamentare din 11 iulie.

“Pe pagina oficială a președintelui Republicii Moldova a fost distribuită informaţia privind la procesul de înregistrare prealabilă peste hotare. În mesajul postării este menţionat următorul text: Am încredere în oamenii țării și știu că pentru Moldova vin vremuri bune. Şi noi am zis că a fost transmis un mesaj de susţinere a PAS a cărui slogan declarant în alegeri a este “Pornim vremuri bune”, a declarat Nicolae Panfil, director de program, Promo-LEX.

“Eu voi continua cu aceste îndemnuri, voi îndemna oamenii să voteze pentru oameni cinstiți. Nu am de gând să renunț la vocabularul meu, iar pe cei de la Promo- Lex îi voi invita să-și nuanțeze poziția”, a replicat Maia Sandu, în cadrul emisiunii Politica de la TV8.

In this article