Maia Sandu nu ar exclude rezolvarea conflictului transnistrean prin acțiuni militare

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, nu ar exclude rezolvarea conflictului transnistrean prin acțiuni militare. Despre aceasta scrie autorul canalului de Telegram “НЕЗЫГАРЬ”, care citează surse din Kiev. Potrivit...

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, nu ar exclude rezolvarea conflictului transnistrean prin acțiuni militare. Despre aceasta scrie autorul canalului de Telegram “НЕЗЫГАРЬ”, care citează surse din Kiev. Potrivit informațiilor, în timpul întrevederii dintre Sandu și Zelenski, președintele Republicii Moldova ar fi cerut susținerea Ucrainei în acest sens.

Sursa citată mai scrie că noua conducere a țării speră să primească și ajutorul României, a Poloniei, dar și a Marii Britaniei. Totodată, se duc tratative cu Turcia. Autorul canalului de Telegram a precizat că anume din această cauză Maia Sandu își dorește ca ministru al Apărării să fie numit Anatolie Nosatîi, un militar, care până în 2020, a fost șeful Direcției operații al Marelui Stat Major al Armatei Naționale. În perioada 2014–2018, Nosatîi a fost ofițer militar în cadrul Departamentului pentru operațiuni de menținere a păcii al ONU din New York. A fost șef al Statului Major în Comandamentul Forțelor de Reacție Rapidă și Comandamentul Forțelor Terestre, comandant de batalion în cadrul Institutului Militar și comandant al Batalionului 22 de menținere a păcii.

Totodată, autorul postării scrie că Anatolie Nosatîi, ca și majoritatea oamenilor promovați de Sandu, a fost școlit în SUA – are un masterat în strategii de securitate națională de la Universitatea Națională de Apărare din SUA.

In this article