Maia Sandu nu a discutat cu autoritățile de la Moscova despre prelungirea condițiilor preferențiale de export pe piața rusească

Președintele țării, Maia Sandu, nu s-a adresat către autoritățile de la Moscova pentru prelungirea condițiilor preferențiale de export pe piața rusească. Despre aceasta liderul PSRM, Igor Dodon, a...

Președintele țării, Maia Sandu, nu s-a adresat către autoritățile de la Moscova pentru prelungirea condițiilor preferențiale de export pe piața rusească. Despre aceasta liderul PSRM, Igor Dodon, a anunțat în cadrul emisiunii live. Dodon se află într-o vizită de lucru în Federația Rusă unde a abordat și acest subiect.

“Am discutat despre prelungirea livrării mărfurilor moldovenești pe piața rusă fără taxe vamale. Cu regret actualul președinte nu face nimic ca să fie prelungite aceste facilități. O decizie finală sper să fie luată în cel mai scurt timp, dar cu regret constat că președintele țării, Maia Sandu, nici nu s-a adresat pentru prelungirea acestor facilități”, a declarat Dodon.

Igor Dodon a mai anunțat că autoritățile ruse, în scurt timp, vor decide dacă acordul va fi prelungit.

Pe 31 martie a expirat regimul preferențial de export pe piața rusească pentru unele produse moldovenești. Acordul în acest sens a fost semnat în 2018, după ce ex-președintele țării, Igor Dodon, s-a adresat cu o solicitare către omologul său rus, Vladimir Putin. În urma acestor facilități, agricultorii din țara noastră au economisit aproape 2 miliarde de lei.

In this article