Maia Sandu: Moldova depune efort pentru a-i întoarce pe oligarhii fugari

Organele de drept depun eforturi pentru a-i reîntoarce în Moldova pe oligarhii fugari care se ascund de justiţie. Potrivit Infotag, preşedintele Maia Sandu a spus acest lucru joi seară,...

Organele de drept depun eforturi pentru a-i reîntoarce în Moldova pe oligarhii fugari care se ascund de justiţie.

Potrivit Infotag, preşedintele Maia Sandu a spus acest lucru joi seară, la TV8, transmite breakingnews.md.

„Cu regret, în ultimii ani de după „Furtul miliardului”, s-a făcut prea puţin pentru a-i ancheta şi pedepsi pe cei responsabili. Abia recent s-au făcut unele progrese. Ilan Şor a fost condamnat. Dar aducerea înapoi a fugarilor nu este un lucru uşor. Fiecare ţară îşi are propria legislaţie, anumite proceduri şi cerinţe”, a spus Sandu.

Răspunzând la întrebări, ea a menţionat că se lucrează atât prin Interpol şi organizaţii internaţionale, cât şi pe bază bilaterală cu ţările în care se ascund anumiţi cetăţeni moldoveni. În acest context, jurnalistul a întrebat dacă autorităţile moldoveneşti i-au solicitat Turciei extrădarea lui Vlad Plahotniuc, care ar fi ascuns în Ciprul de nord.

„S-au adresat. Ni s-a spus că nu se află pe teritoriul Republicii Turcia”, a spus Maia Sandu.

Ea a subliniat că eforturile vor continua, iar „toţi cei responsabili, mai devreme sau mai târziu, vor fi aduşi în faţa justiţiei”.

 

In this article