Maia Sandu, luată pe sus de medici, pentru că a blocat procurarea noilor ambulanțe

PR mai presus decât sănătatea cetățenilor. Maia Sandu a ignorat starea de carantină și a mers la o instituție medicală din Fălești. Situație neplăcută pentru fostul premier, Maia...

PR mai presus decât sănătatea cetățenilor. Maia Sandu a ignorat starea de carantină și a mers la o instituție medicală din Fălești.

Situație neplăcută pentru fostul premier, Maia Sandu, care a fost astăzi cu o mică donație la Serviciul asistență medicală urgentă din Fălești. În timpul discuțiilor cu angajații acestei instituții, mai mulți medici au luat-o la întrebări pe Maia Sandu, de ce guvernul condus de ea a blocat achiziția noilor ambulanțe. Personalul medical i-a reproșat liderului PAS că din această cauză sunt nevoiți acum să lucreze pe ambulanțe vechi, care se strică des.

Ministra Sănătății din Guvernul Sandu, Ala Nimerenco, a blocatul anul trecut procurarea a 170 de ambulanțe noi. Maia Sandu a evitat să răspundă la acest subiect, schimbând tema la salariile pentru medici, pe care Guvernul pe care ea l-a condus le-ar fi majorat anul trecut. Discuția s-a încheiat repede, în condițiile în care angajații instituției medicale de la Fălești s-au arătat destul de critici la adresa Maiei Sandu.

Potrivit angajaților Serviciului asistenței medicale urgente de la Fălești, Maia Sandu, însoțită de deputata PAS, Doina Gherman, le-a donat 4 costume de protecție și apă potabilă. Sandu s-a interesat dacă personalul medical dispune de astfel de costume de protecție, iar răspunsul a fost afirmativ.

Mai mulți medici s-au arătat deranjați de prezența politicienilor, care au venit la Fălești după ce au fost și la spitalul din Soroca, care este unul dintre principalele focare de coronavirus din Moldova. “Mai mulți angajați de-ai noștri au zis că e cel puțin iresponsabil, dar și periculos, să intri în contact cu numeroși angajați din instituții medicale, unde sunt focare de COVID-19. Apreciem gestul de a face donații, dar era bine să o facă fără o prezență personală și fără a insista să discute cu cât mai mulți oameni”, ne-a comunicat medical de la SAMU Fălești.

In this article