Maia Sandu, Igor Dodon și Vladimir Voronin cei mai de top politicieni

Maia Sandu și Igor Dodon sunt cei mai de top politicieni din Republica Moldova, fiind urmați de către președintele PCRM, Vladimir Voronin. Sunt datele cercetării sociologice Rating Politic,...

Maia Sandu și Igor Dodon sunt cei mai de top politicieni din Republica Moldova, fiind urmați de către președintele PCRM, Vladimir Voronin. Sunt datele cercetării sociologice Rating Politic, iunie 2021.

Jurnaliștii, analiștii politici și experții care au participat la acest studiu au notat persoanele publice din țara noastră cu o notă de la 1 la 10. Cel mai mare punctaj l-au acumulat șefa statului Maia Sandu și liderul PSRM, Igor Dodon – 7. Pe locul doi s-a clasat Vladimir Voronin cu 6,8, iar pe locul trei se află Igor Grosu cu 5,5. Edilul Capitalei, Ion Ceban, a obținut o notă de 4,6, iar Ilan Șor – 4.

Experții au evaluat popularitatea, profesionalismul, dar și nivelul de mediatizare al fiecărui politician. Astfel, dacă Maia Sandu este considerată cea mai populară persoană publică din Moldova, atunci Igor Dodon este cel mai profesionist politician. Și la mediatizare șefa statului s-a clasat pe primul loc, dar evaluând activitatea personalităților, experții l-au apreciat cel mai mult pe Igor Dodon.

De menționat că în toate clasamentele, Vladimir Voronin se află pe locul doi.

Ratingul politic este realizat, lunar, de către compania Intellect Group, în baza unui program specializat de monitorizare și cercetare a opiniei experților. În cadrul cercetării sociologice sunt implicați analiști politici, jurnaliști politici și comentatori și activiști din diferite țări.

In this article