Maia Sandu felicită jurnaliştii: Mulțumesc celor care îşi fac onest munca

Președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei. „Țara noastră a mai urcat 12 poziții în Indexul Libertății Presei, publicat astăzi...

Președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei. „Țara noastră a mai urcat 12 poziții în Indexul Libertății Presei, publicat astăzi de Organizația Reporteri fără Frontiere (RSF), ajungând pe locul 28 în clasamentul celor 180 de state.

Este o veste foarte bună în această zi. Le mulțumesc tuturor jurnaliștilor care își fac munca onest pentru eforturile depuse în vederea unei informări corecte a publicului în această perioadă dificilă”, a scris șefa statului.

„Țara noastră a mai urcat 12 poziții în Indexul Libertății Presei, publicat astăzi de Organizația Reporteri fără Frontiere (RSF), ajungând pe locul 28 în clasamentul celor 180 de state. Este o veste foarte bună în această zi, când întreaga lume marchează Ziua Mondială a Libertății Presei.

Presa liberă contribuie la statul democratic pe care-l construim prin știrile și materialele de presă prin care oamenii sunt informați corect. În condițiile în care atacurile hibride sunt tot mai multe, când propaganda, dezinformarea și manipularea devin tot mai accentuate, avansarea libertății presei este dovada angajamentului nostru ferm față de valorile democratice. Vom continua să lucrăm pentru o societate deschisă, transparentă, care apreciază presa liberă și jurnalismul de calitate.

Le mulțumesc tuturor jurnaliștilor care își fac munca onest pentru eforturile depuse în vederea unei informări corecte a publicului în această perioadă dificilă”, a menționat Maia Sandu.

In this article