Maia Sandu denunță tentativa de fraudă electorală și instabilitate în Moldova

Moldova a fost ținta unei fraude fără precedent, cu încercarea de a cumpăra peste 300.000 de voturi, a declarat Maia Sandu, candidata PAS la alegerile prezidențiale, imediat după...

Moldova a fost ținta unei fraude fără precedent, cu încercarea de a cumpăra peste 300.000 de voturi, a declarat Maia Sandu, candidata PAS la alegerile prezidențiale, imediat după închiderea secțiilor de vot și publicarea rezultatelor preliminare. Sandu a afirmat că „există dovezi” ale acestei fraude și că urmează o luptă împotriva acestor practici ilicite.

Într-o declarație incendiară, Maia Sandu a subliniat că Moldova s-a confruntat cu un atac fără precedent asupra democrației, orchestrată de grupări criminale și forțe străine ostile. Aceste grupări ar fi investit zeci de milioane de euro în propagandă, folosind „cele mai mizerabile mijloace” pentru a destabiliza țara. „Scopul lor a fost compromiterea unui exercițiu democratic și inducerea fricii în societate”, a afirmat Maia Sandu.

Declarațiile vin în contextul în care, până în prezent, 90% din procesele verbale pentru scrutinul prezidențial au fost procesate, iar rezultatele arată că Maia Sandu conduce cu 37,98% din voturi, urmată de Alexandru Stoianoglo, cu 28,7%.

 

...

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article